Kilang Jahit Pukal Shah Alam

Blog

Apa Itu Heat Press Printing ?

Bagi anda yang masih baru dalam industri printing pakaian atau berminat untuk menambah info pengetahuan. Terdapat banyak kaedah printing baju dalam industri ini. Salah satunya ialah heat press printing. Kaedah heat press printing ini menggunakan mesin heat press atau nama lain mesin tekanan haba.

Ia mencetak grafik rekaan atau corak pada baju. Cetakan jenis ini, menggunakan mesin heat press yang menggabungkan elemen tekanan dan haba.

heat press printing

Selalunya kaedah heat press ini digunakan pada pakaian tetapi boleh juga digunakan pada cenderahati seperti cawan, pinggan ataupun topi. Jadi terdapat beberapa jenis mesin heat press selain dari mesin cetakan pada pakaian seperti, mug press, cap press, plate press dan flat press. Setiap mesin heat press menghasilkan cetakan grafik dan corak pada berlainan permukaan mengikut design tetapi masih menggunakan elemen yang sama.

Heat press printing mengambil masa yang singkat untuk menghasilkan nya, ia mempercepatkan proses penghasilan tempahan serta ia juga menjimatkan kos. Kaedah heat press ini amatlah menarik perhatian ramai oleh kerana kosnya yang rendah serta para pelanggan berpeluang menempah cetakan design yang mengikut citarasa sendiri.

heat press printing

Selain itu, ia mampu mencetak pelbagai warna dan jenis design. Selalunya ia dihasilkan pada t shirt kosong seperti nombor, logo atau gambar. Ini juga sama seperti cetakan pada barang cenderahati.

heat press printing

Oleh itu, dengan perkongsian ini pelbagai info menarik dan berguna tentang kaedah cetakan heat press telah saya kongsikan. Jika anda berminat untuk mencetak rekaan sendiri yang mengambil masa yang singkat serta kos yang rendah, anda boleh hubungi kami dengan segera atau datang ke showroom kami di Shah Alam, Selangor.

LOKASI SHOWROOM
Mafeya Apparel
Team Cetak ( Kilang Printing T-Shirt& Embroidery )
32A Jalan Kristal J7/J
Seksyen 7 40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

WAKTU PEJABAT
Isnin hingga Jumaat (9.30 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.30 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

HOTLINE
+6 03 – 5523 6690 (Office)

Tiada komen lagi. Jadi yang pertama tinggalkan komen!

Buat Komen

Nota: Alamat e-mel anda tidak akan dikongsi oleh pihak ketiga. Ruang bertanda * adalah wajib diisi.

Boleh kami bantu anda? Chat dengan kami melalui WhatsApp. Kami sedia membantu anda.

WhatsApp & Tempahan