Kilang Jahit Pukal Shah Alam

Blog

Pemilihan Material Untuk Baju Sukan Sekolah

Bila fikir pasal sekolah mesti ingat baju sukan kan?

Jadi mana nak dapat harga yang berpatutan dan selesa apabila di pakai. Ahaaa… marilah dapatkan baju sukan sekolah di Mafeya sebabnya Mafeya ada perkhidmatan membuat ni tapi nak buat dengan kain apa pulak? Okey mari kami bagitahu kain apa yang sesuai iaitu kain cotton lahh jawapannya.

Jadi apa kelebihan yang ada pada kain cotton ni dan kenapa material cotton ni sesuai dijadikan baju sukan.

Kain cotton adalah kain yang tahan lama, sejuk, dan selesa apabila dipakai serta mempunyai tekstur yang lembut pada kain. Hal ini, kerana baju sukan sekolah digunakan untuk melakukan aktiviti sukan yang mengeluarkan peluh serta berapa dibawah cahaya matahari.

Disebabkan kelebihan yang ada pada kain cotton ini amat lahh sesuai untuk dijadikan baju sukan sekolah.

Taknak design yang biasa-biasa, nak yang luar biasa… jangan risau Mafeya ada penyelesaiannya.

Di Mafeya, kami ada menyediakan perkhidmatan untuk membuat pelbagai bentuk seperti logo, design gambar yang sesuai dengan permintaan pelanggan. Selain itu, Baju sukan yang dihasilkan di Mafeya melalui dua proses ini sama ada menggunakan proses Heat Press ataupun menggunakan proses Screen Print.

Bukan itu sahaja, perkhidmatan untuk custom baju ada di dapati di Mafeya. Sebelum itu, ada dua jenis penghasilan baju iaitu ready-made dengan custom made. Baju daripada ready-made bermakna baju yang telah siap sepenuhnya, hanya untuk tambahan pada baju seperti logo, nama yang tertentu atau corak-corak yang ingin ditambah oleh pelanggan itu sendiri.

Manakala, seperti yang kita semua tahu, material cotton mempunyai jenis yang berbeza ada yang lembut ada juga yang kasar. Oleh itu, Mafeya memudahkan anda untuk custom mengikut kehendak anda. Begitu juga dengan warna serta ukuran saiz.

Jadi jika anda berminat untuk membuat tempahan baju bermaterialkan cotton, anda boleh hubungi kami di nombor 017-2290224 di bawah atau boleh datang ke showroom kami di Shah Alam, Selangor.

LOKASI SHOWROOM

Mafeya Apparel
Team Cetak (Kilang Printing T-Shirt & Embroidery)
32-A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

WAKTU PEJABAT
Isnin hingga Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

HOTLINE
+6 03 – 5523 6690 (Office)

apron custom made

Tiada komen lagi. Jadi yang pertama tinggalkan komen!

Buat Komen

Nota: Alamat e-mel anda tidak akan dikongsi oleh pihak ketiga. Ruang bertanda * adalah wajib diisi.

Boleh kami bantu anda? Chat dengan kami melalui WhatsApp. Kami sedia membantu anda.

WhatsApp & Tempahan